Peanutbuttercups 2.0

Du behöver:
Jordnötter (saltade eller osaltade)
Jordnötssmör (jag använde Green Choice; creamy)
Kokosolja
Kakao
Agave sirap
Vanilj arom
Jag höftar ofta i mina recept så det är på ett ungefär, smaka er alltid fram
Botten
2 x 400g saltade jordnötter
1/3-1/2 burk jordnötssmör
Tillredning
- Skölj av jordnötterna
- Mixa grovt
- Tillsätt jordnötssmör och gegga ihop
- Tryck ut som en botten i pappersformar
- Klicka på valfri mängd jordnötssmör
- In i frysen för att kylas ner
Har du en muffinplåt är det toppen som stöd
Choklad
Vet inte exakt hur mycket choklad man behöver för att det ska räcka. Det blir alltid lite över eller lite för lite.
Men måtten är på ett ungefär, smaka efter
Vet inte exakt hur mycket choklad man behöver för att det ska räcka. Det blir alltid lite över eller lite för lite.
Men måtten är på ett ungefär, smaka efter
5 msk kokosolja
5-6 msk kakao
1 tsk (minst) vanilj arom
några droppar - 1 tsk agave sirap (ju mer desto sötare)
Tillredning
- Smält kokosolja på vattenbad
- Tillsätt kakao, agave sirap och vanilj
- Rör samman till en slät choklad och SMAKA AV
- Låt det suga åt sig över vattenbadet
- Häll sen chokladen över jordnötsbotten
- In i frysen igen cirka 15-30min

Njut peeps

English
You need:
Peanuts ( salted or unsalted )
Peanut butter (I used Green Choice ; creamy )
Coconut Oil
cocoa
Agave syrup
Vanilla flavor
Peanuts ( salted or unsalted )
Peanut butter (I used Green Choice ; creamy )
Coconut Oil
cocoa
Agave syrup
Vanilla flavor
I don't measure everything, it's aprox., always taste
Bottom
2 x 400g salted peanuts
1/3-1/2 jar of peanut butter
1/3-1/2 jar of peanut butter
Preparation
Chocolate
- Rinse the peanuts
- Mix roughly
- Add the peanut butter and mush together
- Press out as a bottom in a muffin paper
- Put desired amount of peanut butter on the crunchy bottom
- Put into the freezer to cool down while you make the chocolate
Chocolate
Don't know exactly how much chocolate you need so it will be enough. It will always be a little too much or too little
As above, always taste and add according to you
5 tbsp coconut oil
5-6 tbsp cocoa
1 teaspoon (or more) vanilla flavoring
few drops - 1 tsp agave syrup (the more the sweeter)
As above, always taste and add according to you
5 tbsp coconut oil
5-6 tbsp cocoa
1 teaspoon (or more) vanilla flavoring
few drops - 1 tsp agave syrup (the more the sweeter)
Preparation
- Melt the coconut oil in a bain-marie (is that correct eng? google translate haha, waterbath? ask if you don't understand)
- Add cocoa, agave syrup and vanilla
- Mix with a fork to a smooth chocolate and people: don't forget to TASTE
- Let it rest in a bain-marie
- Pour chocolate over the peanut bottom
- And finally put in the freezer about 15 -30min
This is the same recipe as the "snickers", just added that peanut butter. So now you got it for both



