Kokosglass toppad med snickers

Publicerad 2013-11-01 17:19:00 i #unnibakar,

Fredagsdessert



Du behöver:
1 burk kokosmjölk
kokosflingor
 
Ställ kokosmjölken i kylen under natten, för att den ska separera sig
Tillredning:
Ta ur den krämiga delen av kokosmjölken
I med mängder av kokosflingor
 
Gegga omkring
Du har nu två alternativ, beroende på hur ivrig du är☺️
1. In i frysen och det blir en fin glass
2. Låt stå en liten stund och suga åt sig i kylen
 
Båda alternativen ger fantastiska resultat
 
Topping:
Bitar av något gott, jag tar min snickers😏👌 
Recept på den finner ni nedan
Snickers
Crunchy jordnötsbotten
400g saltade jordnötter
ca. 100g jordnötssmörTillagning:
1. Sköj bort överflödigt fett och salt från jordnötterna
2. Mixa jordnötterna och jordnötssmöret grovt
3. Lägg denna dröm som en botten i form, tårtform alt. cupcake form
4. In i frysen under tiden som chokladen tillagas
Choklad
150-200g raw kokosfett (går lika bra med kokosolja men vet ej mängd då det behövs en del om du ska göra tårt-varianten)
14-16 msk kakao
2 tsk agave sirap

Tillagning:
1. Smält och rör ihop i skål över vattenbad
2. Häll ut över jordnötsbotten
3. Placera en fin liten valnöt på toppen för dekoration
3. In i frysen

Trevlig helg smuttkluttar

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela