Chokladkokos/kokosglass

Publicerad 2013-11-17 21:51:00 i #unnibakar,

Ingredienser:
Riven kokos
1 burk kokosmjölk
Kakao
Agave sirap (ej nödvändigt)
 
Tillredning:
Ställ kokosmjölk i kylskåpet under natten för att mjölken ska separera.
Vi ska använda oss av den tjocka kokosgrädden
 
Dela upp kokosgrädden i två skålar
Skål 1
Choklad-kokosglass
Hälften av kokosgrädden
Ös i med riven kokos tills det blir en nästan fast gega
1 msk kakao (mer/mindre efter smak)
Jag droppade i en droppe agave sirap, inte ett måste om du saknar
 
Skål 2
Kokosglass
Andra hälften av kokosgrädden
Riven kokos tills det blir en nästan fast gega
En droppe agave sirap
 
In i frysen 15-30 minuter
Ska inte stelna helt utan bibehålla sin krämighet
ENGLISH
 
You need:
Coconut milk
Grated coconut
Cacao
Agave syrup (not necessary)
 
How to:
Put the coconut milk in the fridge over night to seperate
We're going to use the cream
 
Put half of the coconut cream in one bowl and:
Add grated coconut until it's thick
1 tablespoon cacao
1 drop agave syrup, not a must if you don't got it
 
The other half:
Add grated coconut
1 drop agave
 
Put in the freezer 15-30 min
Shouldn't freeze, need to be keep it's creaminess

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela